SOY Sihteeri Robert Björkenheim, sihteeri@soy.fi
PL 49, 00501 Helsinki,

Luennot ja kadaaverileikkausharjoittelu polvitähystyksen perustekniikoista, nivelkierukkarepeämien ompelutekniikoista, ACL- ja MPFL-kirurgiasta. Osallistumispaikkoja on 24. Kurssi-illallinen 3.12.

Osallistumismaksu 210€, ilmoittautuminen: mira.jokinen@pshp.fi.

Faculty: Sillanpää Petri, pj,  Elo Jussi, Itälä Ari, Joukainen Antti, Järvelä Timo, Kirjavainen Mikko, Lindahl Jan, Nurmi Heikki, Pagensteerd Gert (SUI), Ristiniemi Jukka, Sihvonen Raine, Kousa Petteri, Wilson Adrian (UK)

 

Ohjelma: 

TI 3.12.2013  Menisci

 

9:00  rekisteröinti, FM5 aula

9:30  Avaus, Sillanpää, FM5

9:40  Polven artroskopia tänään–sessio   pj Kirjavainen

9:40  Milloin tähystän polven                   Kirjavainen 15min

10:00  Meniscirepeämän nykyhoito           Sihvonen 20 min

10:20  Meniscifixaatiomenetelmät             Joukainen 20 min

10:50 tauko

 

11:20 Niveltähystys/menisci-inspektio+fixaatio demonstraatio (live video salista FM5:een – Sihvonen

 

12:00 Lounas

 

12:50 Siirtyminen saliin

13:00 kadaverisessio: skopiatekniikka +meniscifixatio treeni (Opettajan pöytä=video Sihvonen)

-15:30 8 pöytää, 8 table instructoria

Sihvonen, Kousa, Elo, Joukainen,

Ristiniemi, Itälä, Kirjavainen, Lindahl

 

16:00 Menisci-implantit ja allograftisiirteet – Itälä 30 min

16:30 Menisci-implantaatio (Actifit) demonstraatio (live video salista FM5:een – Joukainen)

 

17:30 Päätös FM5  Sillanpää

19:30 Kurssi-illallinen 

 

KE 4.12.2013  ACL tekniikka ja  MPFL tekniikka

 

8:00  Avaus  Sillanpää

8:10  ACL sessio pj Järvelä

8:10  ACL single bundle –miten teen ja millä graftilla? Ristiniemi 20min

8:30  ACL double bundle –tulokset                               Järvelä 20min

8:50  ACL revisioleikkaukset                                         Lindahl 20min

9:10  Mitä voimme sanoa ACL kons hoidosta               Kousa 20min

9:30  ACL surgery – anatomy and pitfalls                     Wilson 30min

10:00 tauko

 

10:30 ACL leikkausdemonstraatio anatominen single bundle (Wilson)

 

11:30 lounas

 

12:20 siirtyminen saliin

12:30 kadaverisessio :ACL (Opettajan pöytä=video Wilson)

-14:30 8 pöytää, 8 table instructoria

Kousa, Elo, Joukainen, Ristiniemi

Itälä, Kirjavainen, Lindahl, Sihvonen

 

 

15:00 MPFL sessio pj Sillanpää

15:00 Milloin leikkaan patellaluksaation               Itälä 20min

15:20 MPFL leikkaustekniikat+video demo          Sillanpää 20min

15:50 PF surgery – lateral structures?            (guest speaker SUI)

16:20 tauko – siirtyminen saliin

 

16:50 kadaverisessio / MPFL (Opettajan pöytä=video Sillanpää)

-18:50 8 pöytää, 8 table instructoria

guest speaker, Sillanpää, Itälä, Joukainen,

Ristiniemi, Kirjavainen, Lindahl, Nurmi

 

19:00 Kurssin päätös FM5 Sillanpää